søndag 14. juni 2009

Dugnadshelg og guttetur.

Hygge og nytte, start med dugnadshelg og guttetur.
Vi hentet stillas på Byggesystemer fredag 5 juni. Dagfinn, Simon og Kristoffer utgjorde dugnadsgjengen som monterte stillasen. Ingen av oss hadde gjort det før, men med en enkel brosjyre, og litt prøving og feiling fikk vi opp stillas på begge langsidene. Brukte vel mesteparten av lørdagen, med fine pauser innimellom. Det var godt å være flere å bære og holde, men systemet er genialt i sin enkelhet og soliditet og alt kom fint på plass. En sein kveld etterpå hører jo gutteturen til.
Søndag hadde vi bestemt oss for å rive den nederste delen av taket, været var fint og vi gikk motig til verket, og stod godt i den gode stillasen. Høydeskrekk og skjelvne bein hører til hos byggherren, men stødig underlag hjelper noe. Straks man kommer opp på taket går effektiviteten ned, og stadig mer energi går med til å holde seg fast. Trodde det gikk over etter ei stund, det gjorde det ikke! Under blekket fant vi taktroet (de bordene som ligger oppå sperrene), det var bord av ymse slag, lagt med god avstand. Vi så at bjelkene under var i ymse stand og to har hatt en gammel skade slik at de var rotnet nesten halvt over. Antakelig ingenting å ta vare på. Ettersom vi ikke visste hvilken løsning snekkeren Norodd ville velge bestemte vi oss for å stoppe rivingen der.
Vi avsluttet med at Simon fikk prøve kajakken på osen. Dagfinn rodde ved siden av med sjekta og Simon holdt ut beundringsverdig lenge. En liten kropp i en relativt stødig kajakk var heller ikke farlig, fint at han hadde det artig. Ei hyggelig helg, og alt var klart til at Norodd kunne starte jobben på mandag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar